Trouwen & covid-19 maatregelen

Menig trouwkoppel zag zich genoodzaakt om hun mooiste dag (of op zijn minst de feestelijkheden met vrienden en familie) te verplaatsen. Maar intussen is het officieel: huwelijksfeesten mogen weer. 

Om jullie huwelijksfeest maximaal veilig te laten verlopen, publiceerde de Belgische federatie voor huwelijksleveranciers een overzicht van de belangrijkste richtlijnen en maatregelen. Hieronder een kleine selectie van wat je zeker moet weten.

Update: Vanaf 29 juli gelden terug strengere regels en mogen maximaal 100 personen op jullie ceremonie aanwezig zijn (met mondmasker) en slechts 10 personen op de receptie / het huwelijksfeest met catering.

Mondmaskers en middelen voor handhygiëne moeten ter beschikking gesteld worden voor alle aanwezigen. Kussen en handen geven is niet toegestaan. Receptie en feest gaan verplicht door met zitplaatsen. Er geldt een sluitingsuur conform de horeca, namelijk 1 uur ‘s nachts.

En hoe zit het nu met het dansfeest?

De openingsdans van het pas gehuwde koppel is toegestaan. Dans met de ouders of een dansfeest zijn niet toegestaan.

En zijn er ook regels voor de fotograaf? Jazeker.

De fotograaf houdt 1,5 meter afstand van alle genodigden. Binnen je familiale bubbel van 5 personen zijn groepsfoto’s toegestaan. Binnen een gezelschap van 10 personen zijn groepsfoto’s toegestaan maar moet 1,5 meter afstand bewaard worden.

Bekijk hier de volledige corona gids van de Belgische federatie voor huwelijksleveranciers.